Luennot lauantaina ja sunnuntaina. Alta löytyy tarkemmat kuvaukset jokaisesta luennosta.

lauantaina 9.10.2021

13.30-14.15 Ulottuvuusmatkat Oy Mira ja Jutta – Suomalaiset taikaotukset

14.30-15.15 Chrysaliksen Temppeli 1 –  ”Mikä ihmeen perhoskultti?” 

15.30-16.00 Korven Loitsu – loitsulaulantaa

16.15-16.45 Kallomäki

17.00-17.45 Kuparikettu ja Heikki Saure – Noitakirja – nykynoidat ja noitien historia

18.00-18.45 Aphrodisiac Flowers – PRASAD Justine Cederberg

Sunnuntaina 10.10.2021

12.30-13.15 Riina Peltonen – Kyöpelinvuoria ja virvatulia   – Myyttisiä paikkoja ja niiden tarinoita 

13.30-14.15 Lauri Pitkänen – Akmeelin legenda

14.30-15.15 Chrysaliksen Temppeli 2 -Johdatus kaleidoskooppeihin

15.30-16.30 Duo Mysticus – musiikkimatka mystiseen maailmaan

16.45-17.30 Kuparikettu – Millainen noita on nykyaikana

Luennot ja musiikkiesitykset auditoriossa lauantaina

13.30-14.15

Ulottuvuusmatkojen Mira ja Jutta – Suomalaiset taikaotukset

Kaikki tietävät Näkin ja Tontun, mutta keitä ovat Kave ja Ihtiriekko? Luennolla esitellään Suomen harvinaisempia taikaotuksia ja niihin liitettyjä uskomuksia ja tapoja.

14.30-15.15

Chrysaliksen Temppeli 1 –  ”Mikä ihmeen perhoskultti?” 

Chrysaliksen Temppeli on kummastuttanut okkultismin ja itsekehityksen rintamalla muutaman vuoden ajan ja on nopeasti kasvanut yhdeksi maan suurimmista esoteerisista seuroista, leviten myös kansainväliseksi. Seura on herättänyt monenlaisia tunteita ihastuksesta vihastukseen, julkisten ulostulojen ollessa mitä tahansa trollaavasta huumorista haudanvakavaan ja tosissaan tapahtuvaan harjoittamiseen. Onko kyse todella kultista? Harjoittaako Temppeli rietastelua? Pitääkö kulttijohtajalla aina olla Rolls Royce? Kuollaanko me kaikki? Luennolla Chrysaliksen Temppelin perustaja Luminary Blackthorn vastaa yleisimpiin kysymyksiin ja kiteyttää mistä tässä todellisuusmuokkaajien yhteisössä on oikein kyse.

15.30-16.00

Korven Loitsu – loitsulaulantaa

”Mieleni minun tekevi,

mieli mennä Metsolahan.

Salon tyttöjen tuville,

metsän piikojen pihoille.”

Korvenloitsu esittää muinaisia loitsurunoja itsetehtyjen rumpujen kera. Runot ovat pääosin E.Lönnrotin kokoamasta kirjallisuudesta.(Kanteletar, Suomen kansan muinaisia loitsurunoja) Sovitukset koostuvat omista sävellyksistä sekä vanhoista suomalaisista sävelmistä.

Ella Karjalainen: laulu, shamaanirumpu

Anu Kudjoi: laulu, shamaanirumpu

http://www.korvenhenki.fi/443869030

Korvenloitsu esiintyy myös sunnuntaina messukahvilassa

16.15-16.45

Kallomäki

Bändi, joka on esiintynyt mm. ’Game of Thrones’ -luolassa ja vuorella Irlannissa, taidemuseon takapihalla Virossa ja isoilla festareilla Liettuassa esiintyy nyt myös lauantaina 9.10 päivällä Rantapuiston auditoriossa. Auditorion setti on puoliakustinen, kevyempi kuin iltakeikka, sisältäen niin improvisaatiota kuin biisejä yhtyeen albumeiltakin.

17.00-17.45

Kuparikettu ja Heikki Saure –  Kirjaesittely: Noitakirja- nykynoidat ja noitien historiaa

Auditorion lavalle saapuvat Noitakirjan kirjoittajat Kuparikettu ja Heikki Saure. He vastaavat lukijoiden kysymyksiin ja esittelevät Noitakirjaa haastattelun muodossa. Kirjaesittelyn jälkeen Kupariketun ja Heikki Sauren voi tavata myös  kirjan signeeraustilaisuudessa.

Kansanperinteestä kumpuava ilmiö saapuu nykyaikaan! Noitakirja on kertomus noidista, tietäjistä, shamaaneista ja sosiaalisen median kanavia hyödyntävistä nykynoidista. Noitakirja palauttaa noitien kunnian, oikoo virheellisiä väitteitä ja hälventää ennakkoluuloja.

Kuparikettu on tunnettu meditaatio-ohjaaja, meedio, nykyaikainen noita ja sosiaalisen median vaikuttaja. Heikki Saure on entinen toimittaja, kriitikko ja monipuolinen kirjailija. Kuparikettua ja Heikki Saurea haastattelee Sauli Pietarinen.

18-18.45

Aphrodisiac Flowers PRASAD Justine Cederberg

Learn how to identify and use ancient classical love flowers of the world. Aphrodisiacs are said to heighten experiences of love, connectivity, sexuality and happiness. Justine Cederberg, the founder and proprietor of PRASAD, is an Ayurvedic consultant and Herbalist. Her passion for the botanical realm stems from her time living and working on a farm, where she developed a practical and ever-deepening relationship with plants and herbs. Her knowledge of plants encompass both the traditional European herbal, Native American and Ayurvedic tradition. Justine will provide tincture samples for tasting during the lecture. 

Luennot ja musiikkiesitykset auditoriossa sunnuntaina

12.30-13.13

Kyöpelinvuoria ja virvatulia   – Myyttisiä paikkoja ja niiden tarinoita

Mitä ovat kyöpelinvuoret, ja onko niissä vietetty noitasapattia? Mitä virvatulen näkeminen merkitsee? Vedenhenget – uhka vai mahdollisuus? Miksi mestauspaikoissa on maagista voimaa, ja minkälaisia olentoja niillä liikkuu? Missä voi tavata vuorenpeikkoja tai löytää muinaisten jättiläisten rakennelmia? Entä miksi jatulintarhan reunoja ei saa ylittää? 

Suomessa on lukemattomia paikkoja, joihin liittyy vanhasta kansanuskosta juontuvia merkityksiä, ja niistä kertovia tarinoita. Riina Peltosen luennossa esitellään myyttisiä kulttuuri- ja luonnonpaikkoja sekä perinnettä, joka on kulkenut sukupolvelta toiselle suullisten tarinoiden muodossa. Lisäksi pohditaan, mikä paikkojen tarinoiden merkitys on ollut menneinä aikoina, ja mitä ne voivat antaa meille nykyajan ihmisille. 

Luennoitsija Riina Peltonen on pohjalainen yrittäjä ja kirjailija. Hänen teoksensa Noitia, kalloja, vedenhenkiä – Maaginen matkaopas Pohjanmaalle (Haamu Kustannus) on ilmestynyt äskettäin. 

13.30-14.15

Lauri Pitkänen – Akmeelin legenda

Akmeeli Antereeus oli eräs Suomen ja Lapin historian tunnetuimmista shamaaneista. Historiallisten lähteiden mukaan hän on elänyt Sompion alueella 1500-1600 luvulla. Hän oli heimopäällikkö, soturi, metsästäjä ja parantaja. Akmeelista ja hänen urotöistään kerrottiin tarinoita jo hänen eläessään, mutta hänen kuolemaansa seuranneina vuosisatoina hänestä muodostui Väinämöiseen verrattavissa oleva hahmo. Hänellä kerrottiin olleen kyky muuttaa hahmonsa tuulenpuuskaksi tai eläimeksi. Apuhenkiensä avulla hän kykeni kulkemaan eri maailmojen välillä ja kysymään neuvoa vainajien hengiltä. Kuoltuaan Akmeelin haudasta muodostui vuosisatojen kuluessa pyhiinvaelluskohde monille muille shamaaneille, noidille ja myrrysmiehille.

Akmeelin legendaa käsittelevällä luennolla perehdytään historiallisen shamaanin tarinaan ja elämään aiheen pohjalta tehtyjen vesivärimaalausten elävöittäessä tunnelmaa. Aiheen keskiössä ovat Akmeelin tarinan lisäksi shamanismi, Lapin ja Suomen historia, pohjoinen mytologia, luonnonusko, taide, sekä aihetta käsittelevä kirjallisuus.

Luennon pitää Akmeelia tutkinut Lauri Pitkänen.

14.30-15.15

Chrysaliksen Temppeli 2 -Johdatus kaleidoskooppeihin

Oletko pikkupahis, empaatti, paatunut nörtti tai kenties draamajumalatar? Yksi Chrysaliksen Temppelin rakastetuimpia puolia on sen kaleidoskooppisysteemi. Kaleidoskoopit ovat elämän aspekteja, joita voidaan käyttää muun muassa maailman lukemiseen, tilanteiden ratkaisemiseen tai vaikka persoonallisuuden havainnollistamiseen. Luennolla käydään läpi kukin kaleidoskooppi ja painotetaan erityisesti siihen, miten systeemiä voidaan käyttää oman persoonan ymmärtämiseen. Luennolta käteen jää lisäksi kaleidoskooppitesti, jolla selvität suurpiirteisesti oman kaleidoskooppirakenteesi.

15.30-16.30

Duo Mysticus – musiikkimatka mystiseen maailmaan

Duo Mysticus esittää omasta sielunmaisemastaan kumpuavaa musiikkia, jossa Metsänneidon ja Velhon shamaanirummut, laulu ja kitara johdattavat kuulijansa mystiselle mielikuvamatkalle loitsujen, riimujen, uhrilehtojen ja shamaanimatkojen maailmaan.

Duo Mysticuksen esikoisalbumi Shamaanin uni julkaistiin kesäkuussa, ja sitä on saatavilla syysmessuilta.

www.duomysticus.com

Facebook, Instagram, YouTube

”Korppien laulun metsästä kuulin, susien kutsuun vastauksen huusin. Taikojen voiman käsissäni tunsin, sanojen mahdin suussani aistin…” 

16.45-17.30

Kuparikettu – Nykyajan noituus

Millainen Noita on nykyaikana?

Su 10.10. Klo: 17.00 auditoriassa tutustutaan nykyajan noituuteen Kupariketun johdolla. Luennon aikana selviää muun muassa noidan rooli, noituuden kehitys, noituuden menetelmät, työvälineet ja suuntaukset, mutta myös ennakkoluulot ja oletukset, joita voi kohdata, kun astuu ulos luutakaapista.

Kuparikettu on tunnettu meditaatio-ohjaaja, meedio, nykyaikainen noita ja sosiaalisen median vaikuttaja, jonka kanavilla on kymmeniätuhansia seuraajia, ja hänen videoitaan on katseltu useita miljoonia kertoja. Kuparikettu on kirjoittanut Noitakirjan yhdessä Heikki Sauren kanssa.

Siirry sivun alkuun