Työpajojen aikataulu:

Hämärissä liikkuvat Toisenlaiset, Riikka Palonen klo 13:15 – 14:15

Ogham -työpaja, Hannele Seppä klo 14:30 -15:30

Itkuvirsityöpaja, Katariina Krabbe klo 15:45 – 16:45

Korpin loitsulaulupiiri, Noora Korppi klo 17:00 – 18:00

Joogalaboratorio, Kiki Gogoljuk klo 18:15 – 19:15

Haittaenergiat, Paula Pulkkinen klo 19:30-20:30

.

Itkuvirsityöpaja:

Äänellä itkeminen toimii tässä ajassa hoitavana ja  vapauttavana ilmaisukeinona. Työpajassa saamme  kokeilla käytännössä, miltä tuntuu sanoittaa improvisoiden omat tunteet ja ilmaista ne äänellä itkien. Samalla liitymme aiempien sukupolvien itkijänaisten ketjuun ja saamme kokea tunteiden kohtaamisen ja yhteisöllisen jakamisen voiman.

Pyrimme luomaan luottamuksellisen ja rauhallisen ilmapiirin, jossa jokainen itkijä saatetaan yhdessä matkaan ja häntä kannustetaan nyyhkytyksin ja huokauksin. Mitään ennakkotietoja tai esim. laulutaitoa ei tarvita, mutta johdantoluennon kuuntelemista suositellaan.

Työpajaan osallistutaan suoraan luennolta seuraamalla Katariinaa työpaja-alueelle. Osallistujia mahtuu noin 20 ensimmäistä. Työpaja on ilmainen.

Katariina Krabbe (folkloristi, FM) on kokenut luovaan tunneilmaisuun keskittyvien piirien vetäjä. Itkuvirsiperinteeseen hän perehtyi syvällisesti jo 20 vuotta sitten työskennellessään Helsingin yliopistossa Inkerin itkuvirret -hankkeessa. Omakohtaista äänellä itkemistä hän on harrastanut säännöllisesti vuodesta 2013 lähtien, ja vuodesta 2015 lähtien hän on vetänyt itkuvirsityöpajoja ja -retriittejä.  Hän myös luennoi säännöllisesti itkuvirsistä, samanismista ja noituudesta sekä kirjoittaa näistä aiheista mm. Magiaa ja maadoittumista -blogiinsa. Katariina on toiminut pitkään Lehto ry:n aktiivitehtävissä, jonka puitteissa hän on

järjestänyt ja vetänyt lukuisia tapahtumia, työpajoja, piirejä ja rituaaleja. Hän on myös Seita-lehden päätoimittaja.

Katariina Krabbe

Korpin loitsulaulupiiri

Nousee liekit maasta

Maaemon povesta

Korventaen kaiken kärsivän

Tehden tilaa ilolle isommalle

Korpin loitsulaulupiirissä laulamme ”mantroja” omalla äidinkielellämme. Kalevalan suuntaan kumartelevat tekstit kuljettavat meidät lävitse erilaisten tunnetilojen. Tämän sydänsyksyn laulupiirin teemana on ihmisyyden varjoisammat puolet, haudatut vihat ja pelot sekä sisäisen puhdistavan tulen nostatus.

Sävelmät ovat yksinkertaisia, ja jokainen pääsee varmasti kärryille parin kuuntelukerran jälkeen. Tärkeintä on oman äänen ilmaisu ja laulamisen ilo, ei niinkään se osuuko oikeaan sanaan tai nuottiin.

Laulujen lopuksi luvassa on rentouttava rumpumatka.

Työpajaan osallistutaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujia mahtuu noin 20 ensimmäistä. Työpaja on ilmainen.

Esilaulajana toimii lauluntekijä Noora Korppi kitaran ja rumpunsa säestyksellä. Musisoinnin ohella Noora toimii tunnetaitojen valmentajana. Häntä kiehtoo erityisesti intuitio, NLP, varjotyöskentely sekä sukujuurtemme vaikutus siihen, keitä tänään olemme. 

Käy kuulostelemassa loitsulauluja jo ennakkoon: https://www.youtube.com/playlist?list=PLn2Hf1G06sToW3NjAhXtsJsCBGmUwcLyL

Noora Korppi

Ogham -työpaja

Tule tutustumaan oghameihin, mitä ne ovat, miten niitä käytetään.

Ogham työpajassa raotetaan hieman ovea tämän kirjaimiston saloihin. Tutustutaan kirjaimiin ja tapoihin käyttää tikkuja ennustamiseen. Saat käsitellä tikkuja itsenäisesti ja ottaa kontaktia niihin.

Työpajaan osallistutaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujia mahtuu noin 10 ensimmäistä. Työpaja on ilmainen.

Hannele Seppä opiskelee tällä hetkellä OBOD:in kurssilla Bardin opintoja ensimmäistä vuotta. Hän on suorittanut koulun toisen kurssin vuonna 2009, jolloin sai luvan kutsua itseään Druidiksi. Hannele on harrastuksekseen kääntänyt Ogham tietoutta suomeksi. Hän on ammatiltaan puutarhuri, joka sopii hyvin druidille.

Hannele Seppä

.

Joogalaboratorio

Joogalaboratoriossa yhdistelemme asanoita sekä sormimudra harjoituksia rennolla flowlla. Tunti on hidastempoinen ja raikas tuulahdus jotain hieman erilaista. Tule rentoutumaan ja saamaan uudenlaista näkökulmaa omiin jooga harjoituksiisi. 

Kiki Gogoljuk on 32-vuotias jooga-ohjaaja, keraamikko, luontais kosmeetikko, taiteilija sekä shiatsu hieroja. Hän valmistunut tantrisen joogakoulun ohjaajaksi. Häntä kiinnostaa erilaisten menetelmien yhdistäminen, leikkiminen ja yhdessä vaikuttaminen. ”Olen iloisimmillani kun saan puuhata yhdessä teidän kanssa ja kokeilla uutta! Lapsi on terve kun se leikkii, siispä ruokitaan sisäistä lastamme iästä riippumatta ja hymyillään kun nähdään! Rakkautta!”

Työpajaan osallistutaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujia mahtuu noin 10-15 ensimmäistä. Osallistumismaksu 5€ / hlö

Kiki Gogoljuk

.

Hämärissä liikkuvat Toisenlaiset

”Löysin viisivuotiaana rantasaunan komerosta Joel Lehtosen vuonna 1906 toimittaman teoksen Tarulinna –kertomuksia Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kokoelmista. Olin ja olen hiljainen ja epäsosiaalinen lapsi, mutta vanhojen kansantarinoiden maailmassa, Hiittolan väen porukoissa, tunsin jotenkin tulleeni omieni luokse. Elän ja asun metsän ja veden välissä vanhassa hirsipirtissä, ja toivoisin tarinoideni vievän kiireenpolttamia ihmisiä edes hetkeksi toiseen maahan.”

Tule kuuntelemaan vanhoja kansantarinoita. Osallistujia mahtuu noin 20 ensimmäistä. Osallistuminen on ilmaista.

Riikka Palonen on tarinankertoja, kuvataiteilija ja luu- ja sarvityöläinen Köyliön perämetsistä, jonne hän palasi vietettyään 10 vuotta Helsingin humussa. Taskuun jäi siltä reissulta Taiteen maisterin tutkinto. Maarakkaus veti alkutuotannon puolelle, 20 seuraavaa vuotta kuluivat ylämaankarjan parissa. Kansantarinat alkoivat saada enemmän sijaa, kun tilan vanha navetta muutettiin ravintolakäyttöön, ja keskiaikapitojen tiimellyksessä vieraat saivat kuulla juttuja niin suomalaisesta kuin skotlantilaisesta perinteestä. Nyt, hiusten jo harmaannuttua, on aika heittäytyä kokonaan hämärän rajamaille.

http://www.riikkapalonen.com/

Riikka Palonen, kuva Ulla Moilanen
Siirry sivun alkuun